Nieuw BLOG februari 2013

 

Hallo, ik denkt hier maar eens mee te beginnen. BLOG!!!!?
Nieuw jaar dus ook weer een nieuw tuin jaar.

Begin februari ben ik begonnen met de fruitbomen (appel, peer en druiven) te snoeien. Hoop er komt dit jaar wat aan te hangen niet alleen bloemen die door de kou bevriezen en vogels opgegeten worden.
De compostton heb ik ook leeg gemaakt en weer alles netjes er ingegooid, zodat er goed lucht in komt en ik hopelijk maart / april goeie compost heb van eigen tuin en huis.

Zaterdag 09 febr. bio aarde gehaald voor het zaaien en heb mijn propagator ( NL= verwarmde huis en kamer kas) van de plank gehaald en de stekker in het stopcontact gestoken zo dat hij lekker warm word(19c). De aarde heb ik met 1/3 zand gezeefd en goed door elkaar gemengd. Heb nu gelijk Tomaten, paprika, dahlia, begoniaen nog meer bloemen gezaaid. Ja te weinig plek weer dus.huis en tafelkasfebruari 2012 008

 

Di. 19 febr. Heb nu bloempotjes met potgrond gevuld. Heb in elk potje 3 tuinbonen gezaaid. Dit gaat heel goed. Als ze dan zo 20 cm groot zijn plant ik ze gewoon in de tuin. Had 2012 een hele goeie opbrengst van tuinbonen.

Za.23 febr. De Dahlia’s zijn mooi opgekomen net zo de vleestomaten. Heb deze nu een a twee dagen in de koude kamer gezet en ze vandaag in kleine potjes met goede potaarde geplant. Dan goed water geven en aan een goede lichte plek zetten, niet te warm. Het zelf zaaien heeft mij nu ca 60 Dahlia’s en  20 tomatenplanten voor nog geen € 4.00 opgeleverd.

februari 2012 002

Dahliasfebruari 2012 004Fleestomaten

Zo. 24 febr. De fuchsia’s en geraniums heb ik in de herfst 2012 uit de plantenbakken gehaald en ik potten gepland. Die zijn toen verhuisd naar de zolderkamer. Koud en met weinig water overleven ze prima. Nu heb ik stekjes van de planten genomen en die vullen weer de gaten op. Al heb ik geen verlies te klagen. Deze planten stammen van 1 gekochte plant af. Maar elk jaar heb je er meer nodig, toch? Dus met een beetje moeite is dat wel lonend en je staat toch elk jaar weer te kijken hoe mooi en groot ze bloeien.

februari 2012 005februari 2012 009

Maart 2013Maart 2013

Maart 2013 De bijen zijn er. Nog wel een schoenendoos maar ook dat volk zal dank aan onze bloemen op het tuincomplex groeien. Deze bijen zullen er voor zorgen dat