Mei 2013

Mei 2013

Lang niets meer hier geschreven. Te druk met de ATV, in de tuin en ook werk.

 Maar wel alles in de grond gekregen.  Bonen en snijbonen, aardappelen, tomaten met de paprika’s onder een afdakje, worteltjes met uien. Alleen de courgettes moeten nog geplant worden, maar die staan nog in de koudebak, zijn net op gekomen. De kersenboompjes boeien zo mooi en zitten vol met bloesem. Nu hopen dat het niet te koud en te veel wind was voor de bijen. De Boskoop appelbomen hebben dit jaar wel gebloeid. Ik heb daar 2 groene en 1 rode boskoop staan. Die rode Boskoop deed het geweldig. Van de spinazie hebben we al gegeten en zelfs al in de diepvries. De 2e oogst staat ook al klaar om geoogst en gegeten te worden. Het is wel duidelijk 1/3 minder opbrengst daarna nog 1x en dan kan dat bed ook weer voor wat anders gebruikt worden. Zoals prei.

 De prei van 2012 heb ik alles van de tuin gehaald en ook in de diepvries. Was niet meer veel maar toch 2 x eten. We hebben dus al weer een begin met spinazie en prei in de diepvries.

 De sla van het Oranje Fonds kan ook al gegeten worden. Ziet er heel mooi uit. Die verschillende kleuren van de kroppen van vel groen tot diep rood. Een heel mooi plaatje.

 Ben al weer aan het na denken hoe de tuin leeg geruimd moet worden. Voor de grote verhuizing. Wanneer beginnen en wat als eerste. Had het zo gedacht, in september te beginnen met de grindpaden. Dus het grind van de paden ( 40 zak a 25 kg. Dan de betimmering van de borders waar alle groentes van geoogst is. Als laatste de fruitstruiken en fruitbomen. Niet te vergeten de rabarber. Dan maar hopen dat de gemeente ons nieuwe stekje klaar heeft. 

 De bijen zijn ook naar een groter huis verhuisd. Heel mooi hoe die daar vliegen. Altijd weer fascinerend hoe die kleine beestjes dat alles doen. Aan het einde van het jaar stelen wij hun werk.

WelkomWelkom

Welkom bij de website van de Amateur Tuinvereniging (ATV) Nicolaas Beetslaan te Voorburg. Deze website is gemaakt voor alle leden en bezoekers van de ATV.Nicolaas Beetslaan. U kunt hier alle